Vad är skillnaden mellan vanligt nagellack och gellack?

Gellack började blir populärt för 4-5 år sedan, som ett alternativ till vanligt nagellack.Vanligt nagellack kräver 20-30 minuter för att torka/härda fullständigt.

Gellack är annorlunda och innehåller speciella polymer som torkar/härdar under en lysdiod eller en UV-lampa. Lampan säkerhetsstället att gellacken torkar/härdar omedelbart. Dessutom är gellack mycket tjockare än vanligt nagellack.

I vanliga fall gör man gelénaglar hos en salong gjorda av utbildade nagelteknologer. Därför är då också gelénaglar något dyrare än vanligt målade naglar.

Den lilla prisskillnaden för gelénaglar medför många fördelar:

  • Vacker och blank yta (mycket blankare än vanliga nagellack)
  • Gellack flagnar inte av som vanliga nagellack (ofta skalar av efter 3-4 dagar även av normala aktiviteter som att diska eller använda dator) och håller mycket bättre.
  • Gellack håller i upp till flera veckor.

Vidare finns det skillnader i hur gellacker och vanliga nagellack avlägsnas. Gellack “blöts ner” när du vill ta bort färgen och vanligt nagellack avlägsnas typiskt med aceton/nagellacksborttagning.

Hur använder man Le Mini Macaron gellack?

Om du är nybörjare med gellack bör du ge det 2-3 försök innan du förstår dig på hur gellack fungerar. Det finns många tips och tricks för applicering av gellack med bästa resultat.

Nybörjare begår vanligtvis små fel vid appliceringen och klagar sedan på lackets kvalitet.Vi har testat LMM många, många gånger, under alla tänkbara förhållanden – Le Mini Macaron är en suverän produkt och vi är säkra på att du inte kan hitta ett bättre alternativ på marknaden – så ha tålamod, Läs instruktionerna noga och ta dig tiden att lära känna din Le Mini Macaron Gellack och förstå hur den ska appliceras! När du har bekantat dig med Le Mini Macaron Gellack så kommer du att förstå vilket suveränt gellack detta är. Ett gellack som ger dig en otroligt glänsande och färgfylld manikyr. Ett flagfritt resultat. Gellacket är perfekt att applicera i alla situationer – på jobbet, när du reser, hemma…överallt där du är!

Goda råd

* Kom ihåg att fila BÅDE nagelbädd och kanter på alla naglar innan applicering. Genom en filad yta fäster gellacken bättre på nageln.

* Det är viktigt att det första lagret appliceras väldigt tunt, nästan genomskinligt. Det första lagret fungerar nästan som ett underlack och hjälper till med resultatets hållbarhet. Du tar bort överflödig gel från appliceringspenseln genom att torka den mot kanten av flasköppningen. Detta kommer att göra det lättare att applicera ett tunt lager.

* Det andra lagret av färg bör appliceras något tjockare (dock ändå tunt) detta för att underlätta smidigare dragning med appliceringspenseln. detta kommer att ge resultatet av en mycket vacker och blank yta med lång hållbarhet.

* Avsluta appliceringen av gellack genom att applicera gellack på varje kant på spetsen av varje nagel. Detta kommer att minimera risken av att din manikyr släpper och flagnar av.

* Sätt in nageln i lampan direkt efter applicering (måla inte alla naglar i ett svep, utan gör klart varje enskild nagel innan du börjar med nästa). Detta är viktigt för att minimera tiden lacket är i kontakt med luft då det kan bidra till ett dåligt resultat.

* Kom ihåg att stänga flaskan då den ej används, även under tiden då du torkar/härdar nageln i lampan.Om detta inte är möjligt, se då till att locket täcker hålet i cylindern (så lite kontakt med luft och ljus som möjligt). Detta kommer att se till att ditt lack inte torkar ut då gellack svarar på både LED-ljus och naturligt solljus. Undvik LED-lampor i direktkontakt med en öppen flaska gellack den kan torka ut färgen.

* Låt LED-lampan vila i 30-60 sekunder mellan bytet av hand. Detta ger lampan möjlighet att svalna.

Läs även under “Extra tips” för mer tips.

Undvik

* Låt bli att använda handkräm före och/eller under applicering då det kommer att göra att färgen ej kommer att fästa ordentligt på nageln.

* Undvik polering av nageln efter filning innan applicering. Filning innan applicering bildar en ojämn yta som gör att gellacken fäster bättre på nageln. Polering ger motsatt effektrå negln blir slät och jämn av polering

* Gellack bör ej appliceras på eller för nära huden. Om du får gellack på huden använd skrapan för att avlägsna innan torkning/härdning i lampan. Om du torkar/härdar gellack på huden kan det påverka hållbarheten (flagnar lättare).

* Det är inte nödvändigt att applicera ett tredje lager. Det kan riskera att färgen blir för tjock och manikyren kan då lättre få repor eller hack.

Läs även vår bruksanvisning!

Hur tar jag bort Le Mini Macaron gellack?

Gellack skiljer sig från vanligt nagellack som “blöts ner” när du vill ta bort färgen. I vårt startpaket ingår 10 st remover pads, 1 st för varje finger. För att avlägsna ditt gamla gellack från nageln behöver du först fila till ytan av färgen lite lätt på varje nagel. Sedan stoppar du in ett finger i en remover pad, remover paden mjukar upp färgen efter 10-15 minuter. Se till att linda in fingret tätt i paden för att förhindra att luft kommer in. Lacken kommer att, under denna process lyfta från nageln, vilket kommer att göra det lätt för dig att skrapa av lacket med nagelskraparen. Du kan också använda nagelfilen för att fila bort återstående lack.

I shoppen kan du köpa Remover Kit, det innehåller 100 st pads.

Varför “bubblar” och flagnar mitt gellack av?

Om gellack “bubblar” har man med största sannolikhet applicerat ett allt för tjockt lager av lack. Vi brukar säga att ju tunnare lager desto längre och bättre hållbarhet. Försök komma ihåg att första lagret ska vara så tunt som möjligt, nästan genomskinligt!

“Bubblar” inte ditt gellack men flagnar/skalar av kan det bero på att du inte har filat till nagelbädden tillräckligt innan du applicerat gellacken. Det kan också bero på att du inte målat kanten på spetsen av nageln, sk stängt/sealat nageln. Genom att måla kanten av spetsen på nageln stänger du till och flagning/avskalning minimeras.

Om du upplever samma problem efter att ha följt våra tips vill vi att du kontaktar oss så att vi kan försöka ta reda på vad problemet är. Vi vill säkerhetställa att du alltid är nöjd med din Macaron.

Hjälp! Mitt gellack har torkat/härdats i flaskan!

Det är mycket viktigt att du tar hand om ditt gellack ordentligt. Gellack är mycket känsligt för ljus (vilket gör det lätt att det torkar/härdar i LED-ljus). Detta innebär också att det kan svara på naturligt solljus om gellacken exponeras för det under en längre period. Om du under en längre period förvarar dina flaskor i närheten av ett fönster eller andra ljuskällor är det möjligt att färgerna torkar/härdar i flaskorna.

Första gången du öppnar din flaska med LMM gellack kommer du att finna lacket mycket kompakt (jämfört med vanliga nagellack). Det är normalt. Följ instruktionerna nedan för bästa förvaring och längsta hållbarhet.

* Låt aldrig en flaska med gellack stå öppen under en längre period.

* Öppna flaskan och applicera gellack på en nagel i taget. Vi rekommenderar att du stänger flaskan eller åtminstone stänger till öppningen av flaskan med locket under tiden du har en nagel i lampan, måla inte en annan nagel medan en nagel är i lampan. Detta minimerar risken att lacket exponeras för ljus och luft.

* När flaskan är öppen, undvik då att ha den nära lysdioden, då ljuset från LED-lampan påverkar kvaliteten på lacket i flaskan.

Det är bäst att hålla flaskan stängd eller på avstånd från lampan då den är tänd. Aldrig starkt LED-ljus direkt på en öppen flaska med gellack!

* Förvara ditt LMM gellack på en mörk plats, till exempel i en låda så att den är på ett säkert avstånd från fönster och andra ljuskällor. Förvara ALDRIG dina gellack i kylskåpet! Gellacker måste alltid förvaras i normal rumstemperatur.

Fungerar Le Mini Macarons LED-lampa med andra märken av gellack?

Ja, var LED-lampa kan användas till andra gellacker, så länge de är av god kvalitet. Vi kan dock inte garantera resultatet eftersom det inte är vårt lack, men det bör fungera bra. Kom ihåg att andra gellacker kan behöva andra torknings/härdningstider i lampan. Om du har använt vår lampa med annat gellack och lacket inte har torkat/härdat ordentligt kan det behövas 2-3 gånger längre tork/härdningstid. Prova då 30 sekunder x 2 eller 3 gånger.

Du kan inte använda en LED-lampa för att torka/härda ett vanligt nagellack. Vanligt nagellack torkar av vanlig lufttorkning medan gelllackesom som innehåller polymer ska torkar/härdas i en LED-lampa för att torka/härda. En LED-lampa är ej lämplig att använda med vanliga nagellack och vanligt nagellack kommer därför inte att torka i en LED-lampa.

Vad är skillnaden mellan LED-lampor och UV-lampor? Vilken lampa används med Le Mini Macaron?

LED-lampor använder LED-ljus (tex. den typ som finns i skolor, kontor etc) för att torka/härda färgen. UV-lampor använder UV-ljus ( tex. solljus) för att torka/härda färgen. Man skulle kunna säga att LED-ljus är mindre skadligt än UV-ljus eftersom de inte överför UV-strålar. Alla LMM-lampor är med LED-ljus/lampor. LED-lampor är en nyare teknik än UV-lampor. Med en LED-lampa halverar du torktiden. En LED-lampa blir heller inte lika varm som en UV-lampa och behöver aldrig bytas ut.

Kan jag använda laddaren, som följer med min Le Mini Macaron, att ladda min mobiltelefon?

Strömkabeln/laddaren som ingår i LMMs startkit är INTE utformad för att vara kompatibel med mobiltelefoner, iPads eller andra elektroniska produkter. LMMs strömkabel/laddare är endast avsedd att använda med LMMs LED-lampa. Om du använder LMMs strömkabel/laddare till andra elektroniska produkter kan den överhettas. Kom därför ihåg att ENDAST använda LMMs strömkabel/laddare till vår LED-lampa. Du kan använda vår LED-lampa med vår strömkabel/laddare i datorer, bilen etc som strömkälla genom USB-portarna.